Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، ساوه میزبان حدود ۶۰۰ واحد صنعتی است و چندین ناحیه و شهرک صنعتی است اما، از وجود ایستگاه هواشناسی و سنجش آلایندگی هوا محروم است و طبق آمار اداره هواشناسی، این شهرستان در هشت ماه  امسال آسمانی تیره را تجربه کرده و ۱۲۰ روز از ایام سال شاخص کیفی هوا  ناسالم و زیان‌بار بوده است.

موقعیت جغرافیایی ساوه در شرایطی است که علاوه بر آلاینده‌های صنعتی مستعد خیزش ریزگردهای محلی نیز می‌باشد و این مهم لزوم بهره‌مندی آن را از یک ایستگاه هواشناسی و تجهیزات پایش آلایندگی هوا دو چندان کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عملیات اجرایی اداره هواشناسی ساوه در کمربندی غربی این شهرستان پارسال کلید خورد و بر اساس زمان‌بندی باید تا پایان سال جاری بهره‌برداری می‌شد اما، روند کار بسیار کند است و تحقق این طرح با وجود شرایط حاد آلایندگی هوا، چشم‌انداز روشنی ندارد.

شمار روزهای آلاینده هوا در ساوه نسبت به مدت مشابه پارسال ۲۳ روز بیشتر است که این زنگ خطر جدی است و حدود نیمی از ایام امسال شهروندان ساوجی هوای سمی و بی‌کیفیت استنشاق کرده‌اند که تداوم این روند سلامتشان را تهدید می‌کند و مردم این خطه از مسئولان انتظار همراهی دارند تا موقعیت استاندارد در سنجش آلاینده‌های هوای این شهر مهیا شود.

مبنای سنجش آلایندگی هوای ساوه تخمین با کاهش دید افقی است

مدیر اداره هواشناسی شهرستان ساوه گفت: ساوه به همراه اراک و شازند سه کانون مهم آلایندگی هوا در استان مرکزی هستند اما این شهرستان از تجهیزات به‌روز برای سنجش آلودگی هوا محروم است و اکنون مبنای سنجش شاخص‌های آلاینده از طریق کاهش دید افقی است.

«ایرج آقایی» افزود: تا پایان آبان ماه امسال کیفیت هوا برای چهار ماه سال ناسالم بوده است که منشاء آلودگی بیش از ۷۰ روز صنعت و  دود ناشی از تردد خودروها بوده است.

وی ادامه داد: ۳۵ روز از ایام آلاینده هوا نیز در این شهرستان امسال منشاء گردوخاک محلی داشته که تداوم چنین شرایطی به شدت نگران‌کننده است.

مدیر اداره هواشناسی شهرستان ساوه عنوان کرد: استفاده از مبنای تشخیصی کاهش دید افقی و تخمینی در آلایندگی هوا برای شهری چون ساوه کافی نیست چرا که نمی‌توان به‌طور مثال اگر شعاع دید افقی به کمتر از ۱۰ کیلومتر برسد، آلودگی هوا را اعلام کرد و باید شاخص‌های آلاینده را شناخت و آثار ثانویه آن بر محیط و مردم قابل ارزیابی باشد.

آقایی تصریح کرد: ایجاد ایستگاه هواشناسی و کشاورزی ساوه اگرچه با تصویب ۲۰ میلیارد ریال اعتبار پارسال کلید خورد اما، از آنجایی که تخصیص اعتبار صورت نگرفت، ساختمان در مرحله اجرای اسکلت فلزی باقی مانده است و پیشبرد امور این زیرساخت مطالبه بحق ساوجی‌ها است.

وی، کمبود منابع مالی را معضل محوری در پیشبرد عملیات اجرایی ایستگاه هواشناسی ساوه عنوان کرد و افزود:  باید از سوی دستگاه‌های مربوط این مهم پیگیری شود.

مدیر اداره هواشناسی ساوه  یادآور شد: راه‌اندازی هواشناسی مدرن در ساوه نه تنها در دقت پیش‌بینی ها و اعلام وضعیت آلاینده های جوی اهمیت دارد بلکه در محاسبه برق مشترکان این شهر نیز متناسب با تعرفه گرمسیری اثربخش است و این  موضوعی است که با گزارش های ایستگاه فعلی قابل تحقق نیست.

آقایی اظهار داشت: محاسبه برق مشترکان خانگی ساوه به صورت گرمسیری باید با برآیند گزارش بلندمدت و دقیق هواشناسی انجام شود تا وزارت نیرو برای تصمیم‌گیری در این خصوص متقاعد شود و این اقدامی است که برای شهر همجوار (قم) با شرایط دمایی و هوایی مشابه ساوه سال‌هاست تحقق یافته است.

وی گفت: ایجاد ایستگاه پایش آلودگی هوا در ساوه نیازی زیرساختی است و در این مورد به‌دلیل کمبود اعتبارات با وجود درخواست های متعدد هنوز اقدامی صورت نگرفته است.

مدیر هواشناسی ساوه اظهار داشت: براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته می‌بایست تا دهه فجر امسال ساختمان ایستگاه هواشناسی در جاده قدیم ساوه به همدان به بهره‌برداری می‌رسید و بعد از این اقدام نیز کار تامین و نصب تجهیزات موردنیاز انجام می‌شد.

کمبود اعتبار عامل کندی طرح هواشناسی ساوه

رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه  گفت:  این اداره کارفرمای طرح عمرانی هواشناسی است که در زمینی به وسعت ۱۰ هزار مترمربع در بالادست کمربندی غربی ساوه کلید خورده و پس از اخذ پروانه ساخت از شهرداری، عملیات اجرایی آن آغاز شد.

«صالح حسنی کربلایی» افزود: اداره هواشناسی جدید ساوه با زیربنای ۲۷۰ مترمربع اجرایی شده و قرار است بر اساس معیار و استانداردهای مدنظر سازمان هواشناسی کشور ساخته شود و فنداسیون و اسکلت آن تامنون انجام شده و در مرحله سقف قرار دارد.

وی اظهار داشت: کندی در عملیات ساخت و مشکل این طرح عمرانی ضعف در تخصیص اعتبارات امسال است و پیمانکار بیشتر از میزان مبلغ تخصیصی فعالیت داشته و حتی طلبکار نیز می‌باشد.

رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه خاطرنشان کرد: اعتبار مصوب برای اجرای طرح هواشناسی ساوه ۲۰ میلیارد ریال است که تاکنون  سه میلیارد ریال تخصیص یافته  و علاوه بر آن مبلغ تعدیل پیمان هم بابت تورم هنوز اعلام نشده است.

حسنی کربلایی گفت: اگر تخصیص اعتبار به‌طور کامل انجام شود این طرح  عمرانی تا پایان امسال به بهره‌برداری می‌رسد  و حدود یک هکتار از مساحت ساختمان هم باید دیوارکشی شود.

رئیس اداره راه و شهرسازی ساوه گفت: این شهرستان تاکنون از امتیاز و تجهیزاتی که سایر استان و شهرستان های کشور دارند به دلیل اینکه واحد هواشناسی کنونی جانمایی مناسبی ندارد، محروم است اما، با تکمیل طرح هواشناسی جدید که بر اساس اقدامات کارشناسی در دست اجرا است، ساوه نیز باید از نظر زیرساخت‌های سنجش دمایی و آلایندگی‌ها ارتقا یابد.

حسنی کربلایی اظهار ابراز امیدواری کرد: دولت سیزدهم و حلقه مدیریت اجرایی جدید استان مرکزی با اولویت دادن به طرح عمرانی ساختمان هواشناسی ساوه گام ماندگاری را در حل یکی از مشکلات جدی زیست محیطی و سلامتی این خطه بردارندو اعتبار لازم در تکمیل این طرح ابلاغ تامین شود.

در شهرستان ساوه بزرگترین شهر صنعتی کشور (کاوه) با فعالیت بیش از ۵۰۰ کارخانه، منطقه ویژه اقتصادی با فعالیت حدود ۵۵ کارخانه و شهرک های صنعتی احمدآباد، نوبران و غرق آباد فعالیت دارند.

برچسب‌ها ساوه استان مرکزی آلودگی هوا سازمان هواشناسی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: ساوه استان مرکزی آلودگی هوا ساوه استان مرکزی آلودگی هوا سازمان هواشناسی ایستگاه هواشناسی اداره هواشناسی هواشناسی ساوه آلایندگی هوا استان مرکزی آلودگی هوا دید افقی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۸۰۲۱۳۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تجهیزات بازی پارک‌های کرمانشاه چقدر استاندارد است؟

ایسنا/کرمانشاه به گفته کارشناس تجهیزات بازی پارک‌ها و شهربازی‌های اداره کل استاندارد کرمانشاه، تاکنون هیچکدام از تجهیزات بازی پارک‌ها و زمین‌های بازی‌ کرمانشاه موفق به دریافت تاییدیه استاندارد نشده است.

رامین ریحانی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به اینکه تجهیزات بازی و ورزش موجود در پارک‌ها(زمین‌های بازی) و همچنین مراکز بازی سرپوشیده مشمول استاندارد بوده و به صورت مستمر رصد می‌شود، گفت: در سطح استان نزدیک به ۳۰۰ مرکز دارای تجهیزات بازی شامل پارک و شهربازی سرپوشیده وجود دارد که سال گذشته بیش از ۵۲۰ مورد بازرسی از تجهیزات موجود در این مراکز انجام شد.

وی با بیان اینکه نظارت بر استاندارد تجهیزات بازی شامل سه مرحله ساخت این تجهیزات، نصب و بهره‌برداری است، افزود: به هیچ عنوان نباید از تجهیزات بازی که فاقد نشان استاندارد هستند در پارک‌ها و یا شهربازی‌های سرپوشیده استفاده شود. به علاه در مرحله نصب و راه‌اندازی نیز باید الزامات استاندارد رعایت شود.

کارشناس تجهیزات بازی پارک‌ها و شهربازی‌های اداره کل استاندارد کرمانشاه خاطرنشان کرد: متاسفانه در حال حاضر و طی بازرسی‌هایی که صورت گرفته، هیچکدام از تجهیزات بازی نصب شده در پارک‌ها و زمین بازی‌های کرمانشاه موفق به دریافت تاییدیه استاندارد نشده اند و در شهربازی‌های سرپوشیده نیز تنها پنج تا ۱۰ درصد تجهیزات بازرسی شده استاندارد بوده است.

وی معضل دیگری که وجود دارد را نصب برخی از تجهیزات بازی در پارک‌ها از سوی بهره‌برداران خصوصی عنوان کرد که این تجهیزات نیز تاییدیه استاندارد ندارند و یادآور شد: شهرداری نباید برای استفاده از چنین تجهیزاتی که استاندارد آنها تایید نشده، قرارداد ببندد.

ریحانی از پیگیری مستمر اداره کل استاندارد استان برای استانداردسازی تجهیزات بازی پارک‌ها و شهربازی‌ها یاد کرد و افزود: هر ساله از ماه‌های فروردین و اردیبهشت مکاتبات لازم را با شهرداری‌ها جهت استانداردسازی تجهیزات بازی پارک‌ها انجام می‌دهیم، اما متاسفانه تاکنون اقدام جدی در این زمینه صورت نداده اند.

وی مسئولیت بروز هرگونه حادثه در صورت استفاده از تجهیزات بازی غیراستاندارد در پارک‌ها را بر عهده شهرداری‌ها دانست.

کارشناس تجهیزات بازی پارک‌ها و شهربازی‌های اداره کل استاندارد کرمانشاه با بیان اینکه در زمینه شهربازی‌های سرپوشیده نیز مسئولیت بر عهده اتحادیه مربوطه(شرکت‌های خدماتی) است، ادامه داد: اتحادیه به عنوان اولین مرجع باید از دادن مجوز به مراکزی که تجهیزات آنها غیراستاندارد است، خودداری کند.

ریحانی تاکید کرد: چنانچه متولیان امر شامل شهرداری‌ها و اتحادیه، اقدامات لازم را جهت استانداردسازی تجهیزات بازی انجام ندهند، اداره کل استاندارد ورود کرده و نسبت به برخورد قانونی و حتی پلمب تجهیزات غیراستاندارد اقدام می‌کند.

کارشناس تجهیزات بازی پارک‌ها و شهربازی‌های اداره کل استاندارد کرمانشاه، استانداردسازی تجهیزات بازی را نیازمند همراهی بخش‌های مختلف دانست و ادامه داد: اداره کل استاندارد در این زمینه عمدتا نقش نظارتی دارد، اما چنانچه اقدامات لازم از سوی دستگاه‌های مربوطه انجام نشود، اختیار قانونی برای پلمب تجهیزات غیرمجاز را نیز دارد.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • ادغام یا تغییر رویکرد در انتظار دانشگاه‌های کم دانشجو
  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • لزوم اجرای پایش آنلاین دوره‌ای صنایع قشم
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • تجهیزات بازی پارک‌های کرمانشاه چقدر استاندارد است؟
  • انتقال ۱۰۰ واحد ضایعاتی مجوزدار به شهرک صنعتی خیرآباد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • هوای رباط کریم تقریبا سالم است/خرابی دستگاه پایش آلودگی هوا
  • هشدار سطح نارنجی هواشناسی در گیلان صادر شد
  • همایش مادران مقاومت در شهرستان ساوه